Sulanapito

Talviolosuhteet voivat olla vaaraksi sekä ihmisille että rakennuksille. Vauriot ja onnettumuudet voidaan estää huolehtimalla asianmukaisesta sulanapidosta. Sulanapitojärjestelmät pitävät jään, lumen ja pakkasen loitolla niin kulkuväyliltä, ränneistä kuin putkistakin. Samalla kiinteistön ylläpito helpottuu.

Sulanapitojärjestelmä on investointi, jolla lisätään turvallisuutta ja helpotetaan kiinteistön hoitoa, olivat kyseessä sitten kulkuväylät, rännit tai putkistot.

Vaarallisen liukkaat portaat, jalkakäytävät ja tiet aiheuttavat talvisin liukastumisia. Sulanapitojärjestelmän avulla kulkuväylät pysyvät sulana koko ajan, eikä suolaa tai hiekkaa tarvitse levittää tai lunta ajaa pois. Myös routavauriot vähenevät.

Jos rännit jäätyvät, seurauksena ovat jalankulkijoille vaaralliset jääpuikot sekä veden valuminen katon rakenteisiin. Pitämällä rännit sulina vältetään kattojen kosteusvauriot ja ohikulkijoiden turvallisuus lisääntyy.

Sulanapitojärjestelmällä estetään vesi- ja saniteettiputkien jäätyminen. Järjestelmää käytetään erityisesti silloin, kun vesiputket on huonosti eristetty tai jos putkia ei voida kaivaa alle routarajan. Vastaavaa lämmitysjärjestelmää voidaan käyttää myös silloin, kun asunnossa halutaan nopeuttaa kuuman veden tuloa varaajalta käyttökohteeseen.