Energiatehokas valinta

Sähkölämmittimet ottavat huomioon välittömästi muut lämmönlähteet ja lämmitysjärjestelmä on päällä vain tarvittaessa. Tämä tekee sähkölämmittimistä erittäin energiatehokkaita: korkealla hyötysuhteella lämmitetään vain se määrä kuin tarvitaan ja silloin kun tarvitaan.

Suosituin sähkölämmitysmuoto on suora sähkölämmitys, mutta sen rinnalle ovat tulossa erilaisilla lämpöpumpuilla toteutetut sähkölämmitysratkaisut.

Vanhankin talon ilmanvaihtoa ja energiatehokkuutta voidaan parantaa lämmöntalteenotolla varustetulla ilmastointikojeella. Saneeraamalla saadaan sisäilmasto hallintaan ja samalla energiansäästöä.

Lisälämmöneristys on myös usein kannattavaa. Samoin ohjaustekniikan kunnostaminen ja parantaminen tuo toimivat lämpötilanpudotukset, tarkemmat termostaatit, etäohjauksen ja kotiautomaation mahdollisuuden saneerauskohteeseen.

Lämpöpumpuilla varustetut sähkölämmitystavat korvaavat suoraa sähkölämmitystä säästöjen vuoksi. Kaikilla lämpöpumppuratkaisuilla on energiantarvetta vähentävä vaikutus. Tyypillisesti sähköä tarvitaan lämmitykseen vain kolmannes maalämpöpumppuratkaisuissa, puolet poistoilmalämpöpumpulla ja n. 70% ilmalämpöpumpulla suoraan sähkölämmitykseen verrattuna.